Top 10 Current Affairs in July @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc - JobisYour.Com-Find Government jobs at Assam & new job for Assam
FREE GROUP ALERT LINK
WhatsApp JOIN
Facebook JOIN
Telegram JOIN

Monday, September 14, 2020

Top 10 Current Affairs in July @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc


Top 10 current affairs in July month 

Government Schemes JULY 2020




1. Which state has launched a scheme called "Mukhymantri Ghar Ghar Ration Yojana"

Ans: Delhi

 

2. Which state launched "Godhan Near Yojana" ?

Ans: Chattisgarh

 

3. Recently "Kisan Mitra" scheme was launched by- 

Ans: Haryana

 

4. Odisha Government has launched a scheme for transgenders called "Madhubabu Pension Yojana", it will help how many transgender through the state? 

Ans: 5000

 

5. Ministry of development of North Eastern region (DoNER) granted how much amount to Assam?

Ans: Rs. 25 crore

 

6. Which state topped in implementing the "Pradhan Mantri Street Vendors Atma Nirbhar Nidhi Scheme"?

Ans: M.P (Madhya radesh)

 

7. Which state will provide 8 kg food grain and Rs. 358 up-to class 5 and 12 KG food grains and Rs. 536 up-to class 8 for the month of May, June and July under mid day meal scheme?

Ans: Bihar

 

8. "Balram Yojana" launched to provide loan to landless farmers by which state?

Ans: Odisha

 

9. Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath launched which scheme in the Bundelkhand and Vindhya region?

Ans:  Har Ghar Jal

 

10. "Hamara Ghar Hamara Vidyalaya" an online teaching campaign launched by?

Ans: M.P (Madhya radesh)

Collected by Mr. Abhijt Das


 


No comments:

Post a Comment