Top 15 current affairs in August month
1. Who is appointed as new Prime
Minister of Lebanon?
Ans: Mustapha Adib
2. Who is appointed as the new Election Commissioner?
Ans: Rajiv Kumar
3. BJP will celebrate Prime Minister Narendra Modi's birthday on September 17th as-
Ans: Seva Saptah
 
4. Who won the 2020 Tour de France cycling event?
Ans: Alexander kristoff
 
5. W H O declared which country as polio free-
Ans: Africa
 
6. The gold plated spectacles of Mahatma Gandhi were sold
at An auction in United Kingdom at an amount of-
Ans: Rs. 2.55 crore
 
7. India will conduct a Lunar Mission in 2024 with
which country?
Ans: Japan
 
8. Madhya Pradesh Government has awarded the Eklavya
award to whom?
Ans: Ishika Chaudhary
 
9. A person from India won the title of World's
Fastest Human Calculator his name is-
Ans: Neelakanta Bhanu
 
10. Which place in Assamese recently declared as a District?
Ans: Balaji
 
11. What is the total number of districts in Assam?
Ans: 34
 
12.
Indian Army has gifted ventilators to- 
Ans: Nepali Army
 
13. Who is the new
Lieutenant Governor of Jammu?
Ans: Manoj Sinha
 
14. A book titled
"Connecting, Communicating, Changing" is written by- 
Ans: Rajnath Singh
 
15. Which neighboring country of India declared an environmental
emergency after a Japanese ship
UUN Aground Spilling Tons of Oil?
Ans: Mauritius
 
Collected by Mr. Abhijit Das
 


No comments:
Post a Comment