Important GK questions of 2021| for all competitive Exam - JobisYour.Com-Find Government jobs at Assam & new job for Assam
FREE GROUP ALERT LINK
WhatsApp JOIN
Facebook JOIN
Telegram JOIN

Sunday, May 16, 2021

Important GK questions of 2021| for all competitive Exam

Important GK questions of 2021|
for all competitive Exam
 
Top  25 most important trending GK (General -Knowledge) Question  for all upcoming competitive Examination in India. It is based on SSC/ UPSC/ APSC/PCS/Railway etc Exam pattern -

Important GK questions of 2021| for all competitive Exam



1.      1. SQL in Computer Science stands for ……..?

Ans : Structured Query Language.

 
2. The Major Component in CNG is ……..?

Ans : Methane.

 

3.     3. The State which stands first in software exports from India?

Ans : Karnataka.


4. Panchayats were given constitutional status by the ………….. amendment tocthe Constitution?

Ans : 73rd Amendment.

 

4.     5. Who was the first Indian Soldier to refuse to use the greased cartridge?

Ans : Mangal Pandey.

 

5.     6. Vasco da Gama discovered sea route to ………..?

Ans : India.

 

6.     7. Who is the first Indian to have won a Gold Medal?

Ans : Abhinav Bindra.

 

7.     8. The world`s most important renewable energy resource is ……….?

Ans : Solar radiation.

 

9. Which energy comes from Sun?

Ans : Wind energy.

 

10. To whom did India beat to lift the ONGC Nehru Cup, 2009?

Ans : Syria.

 

11. Earth is Protected from ultra-violet radiation by means of …………?

Ans : Ozone layer.

 

11.    12. The principle of population was propounded by ………….?

Ans : Thomas Robert Malthus.

 

13. Who spoke in Hindi for the first time in the UNP general Assembly?

Ans : Atal Bihari Vajpayee.

 

14. The largest number of cotton weaving mills are located in ……..?

Ans : Tamil Nadu.


15. What was the name accorded to the Military Operation in Kargil in 1999?

Ans : Operation Vijay.


16. What is the date of Army Day Celebrating in India?

Ans : January 15th .


17. Which mission of NASA brought first human to moon?

Ans : Apollo 11


18. Name the first Spacecraft to visit the Solar System?

Ans : Voyager 1


19. Which country won 2016 Hockey World Cup?

Ans : France.


20. Which place is known as the roof of the world?

Ans : Tibet.


21. Which is the densest jungle in the world?

Ans : The Amazon rainforest.


22. Which country is called the land of rising sun?

Ans : Japan.


23. Who is the inventor of electricity?

Ans : Benjamin Franklin.


24. Which is the largest ocean in the world?

Ans : Pacific Ocean.


25. Who won the first Olympic medal in wrestling for India?   

Ans : Khashaba Jadhav.

 

For important Full forms of next exam : Click here

For Important Static GK : Click here

Also check other Job Vacancy : https://www.jobisyour.com/

 

Designed by jobisyour team

---------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment